Amandeltaart

  • Spaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2004

Deze taart is overheerlijk. Wij hebben dit recept gekregen van een Nederlandse vrouw die 30 jaar in Spanje woont.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
200 gram bloem * 50 g suiker 100 gram roomboter * 5 eieren * 1 eetlepel melk * 1 citroen * 150 gram amandelspijs * 4 eetlepels cream sherry * zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de bloem en de suiker in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes door de bloem en wrijf het geheel met uw vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 ei en de melk toe en kneed alles snel tot een deegbal. Laat deze verpakt in alufolie 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Splits de overige eieren.
Maak de spijs met een vork in een kom los en meng de dooiers, de citroenrasp en de sherry erdoor. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze luchtig door het spijsmengsel.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm. Vet een lage taartvorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het deeg. Strijk het amandelmengsel erover uit en bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de taart lauwwarm of koud met een flinke toef slagroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten