pastasoep
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 6 personen
? 200 gr spaghetti, in stukjes gebroken? 1 dl kippenbouillon (tablet)
? 1/2 liter water
? 1 blik tomatenblokjes
? 2 eetlepels verse koriander, gehakt
? 1 eetlepel chilipoeder
? 1/2 eetlepel komijnzaad
? 250 gr chorizo of salami
? 1 blik maiskorrels, uitgelekt
? 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
? 1 eetlepel limoensap
? 1 avocado
? Geraspte (Parmezaanse) kaas
Voorbereiding
Doe de bouillon, water, tomatenblokjes, chilipoeder en komijn in een grote braadpan en breng dit aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.
Bereidingswijze
Snijd de worstjes in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes. Voeg worst, spaghetti, mais en de zwarte bonen toe aan de bouillon. Met deksel op de pan wederom 10-12 minuten laten doorpruttelen. Schenk het limoensap erbij.
Serveertip
Schep de soep in kommen. Garneer met vers gehakt koriander, in dunne plakjes gesneden avocado en geraspte kaas.