Eclairs

  • Frans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2004
  • Eclairs

    Eclairs

    Eclairs

  • Eclairs

    Eclairs

    Eclairs

Luxe Franse broodjes, gemaakt van een soort soezendeeg, gevuld met banketbakkersroom en bovenop chocoladeglazuur. De Fransen weten dondersgoed wat lekker is ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Soezendeeg:

*1,5 dl water

*60 gr in stukjes gesneden boter

*90 gr gezeefde bloem

*2 eieren



Banketbakkersroom:

*2 eieren

*50 gr witte basterdsuiker

*2 el maizena

*3 dl melk

*1/4 tl vanille-extract



Glazuur:

*25 gr boter

*1 el melk

*1 el cacaopoeder

*100 gr poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een spuitzak met een mondstuk van 1 cm doorsnee

Steelpannetjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

We beginnen met het Soezendeeg.

Doe het water in een steelpan en voeg de boter toe. Breng het mengsel aan de kook en haal de pan van het vuur.

Voeg in 1x de bloem toe. Roer net zolang tot er een deegbal ontstaat. Laat deze een beetje afkoelen en voeg dan de eieren toe. Roer dit alles tot een soepel deeg.

Schep het deeg in de spuitzak.

Sprenkel wat water op de bakplaat. Spuit eclairs van 7,5 cm op ruime afstand van elkaar op de bakplaat.

Maak een kleine inkeping in elke eclair, zodat de stoom kan ontsnappen.

Bak ze 30-35 minuten.



Banketbakkersroom:

Klop de eieren en suiker tot een schuimig mengsel. Roer de maizena erdoor.

Verwarm de melk en giet deze over het eimengsel. Verwarm het mengsel in een pan tot het dikker wordt.

Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoor.

Leg bakpapier op de room en laat het afkoelen.



Glazuur:

Smelt de boter en melk in een pan. Haal deze van het vuur en roer de cacao en suiker erdoor.



Snij de eclairs in de lengte door en spuit de banketbakkersroom erin.

Bestrijk de bovenkant van de eclairs met het glazuur. Laat het stollen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilma1106 avatar
wilma1106 21-02-2014

kkk

Shia avatar
Shia 14-06-2010

Ik heb dit recept geprobeerd. Alleen worden ze niet veel groter. Enig idee hoe dat komt?:( Ook heb ik een beetje suiker doorheen gedaan. Erg lekker.

pris22 avatar
pris22 24-07-2005

Hallo, Wat een lekker verwenrecept,maak ik eens als mijn zus komt,lekker!!!BEDANKT!!! vriendelijke groetjes, Priscilla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten