1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin met gorgonzola en walnoten

Aardappelgratin met gorgonzola en walnoten

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2004

Ingrediënten 4 personen





? liter melk100 g gorgonzola500 g vastkokende aardappelen50 g gepelde walnoten1 eipeper3 el fijngehakte peterselieboter om in te vetten




Makkelijk, van te voren te bereiden, lekker met pittig gekruid vlees of met een salade met een bite

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125 ?C. Vet de ovenschaal in. Breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de gorgonzola al roerend in de melk smelten. Laat de melk afkoelen. Schil intussen de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Hak de walnoten grof. Klop het ei en wat peper door de melk en schep er de aardappelschijfjes, de peterselie en de walnoten door. Schep alles over in de ovenschaal. Duw alle aardappelschijfjes onder de melk. Plaats de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de gratin in 1 uur en 15 minuten gaar worden. Dek als de bovenkant te bruin wordt het geheel af met een stuk aluminiumfolie.

Opwarmen? Verwarm het vlak voor gebruik 20 minuten in een op 175 ?C voorverwarmde oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top