Charlotte Russe

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor 4-8 personen: 2 eieren M
12 g witte gelatine
5 eetl. suiker
? pak lange vingers
2? dl slagroom
? dl marasquin of vruchtensap
1 zakje klopvast
2 eetl. perziksap
uitgelekte perziken uit blik of verse partjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Nodig in de keuken: eierscheider, kommetjes, 2 beslagkommen, mixer, hoge charlottevorm of schoon leeg conservenblik zonder bodem, kwastje, spuitzak met spuitmond, litermaat, magnetron en bestek

Bereidingswijze

Splits de eieren met de eierscheider in eidooiers en eiwitten
Gebruik de dooiers voor roerei
Week de gelatine in ruim koud water
Klop de eiwitten in een beslagkom stijf met 3 eetl. suiker
Bestrijk met een gedeelte van de eiwitten de vorm aan de binnenkant
Plaats de lange vingers met de suikerkant tegen het eiwitlaagje aan
Klop de room in de andere kom stijf met de overige suiker, de marasquin en de klopvast
Vul de spuitzak met een gedeelte van de room voor de garnering
Verwarm het sap in de magnetron en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op
Voeg dit al roerende toe aan het roommengsel
Schep dit op de eiwitten en meng alles luchtig
Vul de vorm en plaats deze enige uren in de koelkast
Voeg de garnering toe
Ook lekker met paas- of kerstchocolade

Serveertip

Eitip
stijfkloppen van eiwit is heel gemakkelijk in een schone kom met een vetvrije garde; vet houdt het stijfkloppen tegen

Laatste reacties

idenmarshall avatar
idenmarshall 08-09-2005

Ik maak het dit weekend. Thx voor de foto ! Heel handig :) gr, Iden

adri55 avatar
adri55 31-01-2005

Bedankt voor je lekkere recept ik heb het meegenomen Antoinette

jokewvg avatar
jokewvg 28-09-2004

mmmm dat ziet er lekker uit! Bedankt! Gr Joke

jannet22 avatar
jannet22 24-02-2004

jummie.laat ik mn schoonzus maken haha.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten