Eierwortelcreme als voorgerecht

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor 10 personen: 275 g vloeibaar heelei (eiwit+eidooier)
500 g worteltjes
50 g tomatenpuree
1 dl slagroom
zout en peper of eikruiden
2? eetl. suiker
bakspray of zachte boter om in te vetten
3/4 dl grapefruitsap
? dl citroensap
2? dl water
1 eetl. fijngehakte verse munt
? eetl. aardappelmeel
wortelsliertjes
muntblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Nodig in de keuken: keukenmachine of blender, kookpan, warmtebron, beslagkom, garde, 10 timbaaltjes of vormpjes voor au-bain-marie (warmwaterbad), kwastje, diep bakblik, oven op 160 ?C (heteluchtoven 150 ?C), taartrooster, steelpan, warmtebron, kommetjes, 10 bordjes en bestek

Bereidingswijze

Bewaar het eiproduct tot gebruik in de koelkast
Pureer de wortel met tomatenpuree in de keukenmachine
Schep dit in de pan en breng dit aan de kook
Klop het eiproduct met de slagroom, de kruiden en 1 eetl. suiker in de kom glad
Voeg hieraan een beetje warm sap toe en meng dit
Schenk alles in de pan en laat op een lage stand binden
Vet de vormpjes in en vul ze met het wortelmengsel
Zet de oven aan en vul het bakblik voor 1/3 met lauw water
Plaats de vormpjes in het blik middenin de oven gedurende 50 minuten
Breng het vruchtensap met het water, de overige suiker en 15 g fijngehakte munt aan de kook
Bind het sap al roerende met het aangemengde aardappelmeel en laat dit afkoelen
Laat de vormpjes op een rooster afkoelen en stort ze daarna op bordjes
Voeg de saus en de garnering toe
Lekker als voorgerecht bij een warme maaltijd
Roer het aardappelmeel los met een beetje water tot een glad papje

Serveertip

Wijntip
witte Duitse Franken

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

helderse avatar
helderse

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten