Rijst met kip en cashewnoten
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-02-2004
Gestoomde surinaamse rijst met licht gekruide kip, diverse groenten en cashewnoten
Ingrediënten 4 personen
3 flinke kipfiletskipkruiden (kerrie, paprika, zout, peper)
Teentje knoflook
scheutje ketjap
500 gr roerbakgroenten (paprika, ui, prei, broccoli, wortel)
zakje (event. gezouten) cashewnoten
2 eetlepels olie
3 kopjes rijst
4 1/2 kopjes water
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 686,44 kcal |
Koolhydraten | 98,13 g |
Eiwitten | 38,25 g |
Vetten | 14,85 g |
Benodigdheden
stoomapparaat/rijstkoker (je kunt de rijst natuurlijk ook gewoon koken)wok
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid ze met de kipkruiden. Snijd de groenten fijn en was ze grondig.
Bereidingswijze
Plaats de Surinaamse rijst met het water in de stoomkoker en kook dit gaar in ongeveer 30 minuten.
Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met de kruiden. Zet de wok op een hoog vuur met hierin 2 eetlepels olie. Als de olie goed heet is, voeg dan de geplette en zeer fijn gesneden knoflook toe en laat deze fruiten. Voeg vervolgens de gekruide stukjes kip toe en laat deze op hoog vuur goed gaar worden. Voeg dan de gesneden groenten toe en laat deze lekker knapperig worden.
Maak het geheel op smaak met de ketjap en eventueel wat peper en zout.
Voeg de cashewnoten op het laatste moment toe en laat ze op temperatuur komen.
Serveertip
Serveren met rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties