Rijst met kip en cashewnoten

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2004

Gestoomde surinaamse rijst met licht gekruide kip, diverse groenten en cashewnoten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 flinke kipfilets
kipkruiden (kerrie, paprika, zout, peper)
Teentje knoflook
scheutje ketjap
500 gr roerbakgroenten (paprika, ui, prei, broccoli, wortel)
zakje (event. gezouten) cashewnoten
2 eetlepels olie
3 kopjes rijst
4 1/2 kopjes water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 686,44 kcal
Koolhydraten 98,13 g
Eiwitten 38,25 g
Vetten 14,85 g
Benodigdheden
stoomapparaat/rijstkoker (je kunt de rijst natuurlijk ook gewoon koken)
wok

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kruid ze met de kipkruiden. Snijd de groenten fijn en was ze grondig.

Bereidingswijze

Plaats de Surinaamse rijst met het water in de stoomkoker en kook dit gaar in ongeveer 30 minuten.
Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met de kruiden. Zet de wok op een hoog vuur met hierin 2 eetlepels olie. Als de olie goed heet is, voeg dan de geplette en zeer fijn gesneden knoflook toe en laat deze fruiten. Voeg vervolgens de gekruide stukjes kip toe en laat deze op hoog vuur goed gaar worden. Voeg dan de gesneden groenten toe en laat deze lekker knapperig worden.
Maak het geheel op smaak met de ketjap en eventueel wat peper en zout.
Voeg de cashewnoten op het laatste moment toe en laat ze op temperatuur komen.

Serveertip

Serveren met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten