Tapas: Broodje met Serrano en een schimmelkaas

  • Spaans, Tussendoortje
  • 0-10 min.

Afgekeken bij de kok in de Tapasbar in Benidorm. Er waren allemaal Spanjaarden in de tapasbar; was dus ook heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten
Dit recept is voor enkele stukjes brood.


olijfolie

1 a 2 rijpe tomaten zonder vel

plakjes Serranoham

een (spaanse) blauwschimmelkaas of anders roquefort

zure room

ansjovis uit blik

enkele sneetjes stokbrood

zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rooster, als het stokbrood wat taai is, even in een broodrooster of in de oven.

Verhit wat olie in een steelpan en bak daarin de tomaten tot zij zacht zij en prak ze fijn. Strooi er zout en (zwarte) peper over.

Prak de schimmelkaas fijn en meng er zoveel zure room door zodat deze smeuig wordt.

Bereidingswijze

Smeer het tomatenmengsel op het stokbrood, leg hierop een plakje Serranoham, een flinke eetlepel van het kaasmengsel en leg hierop een uitgelekte ansjovis.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

omalidy avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten