1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. MIJN BORSJTSJ

MIJN BORSJTSJ

  • Multi-cultureel, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2004

Ingrediënten


VOOR BOUQUET GARNI: - 1+1/2 liter water - 1 ui fijn - 1 laurierblad - 1/2 t tijm - 1 plak knolselderij in blokjes - stuk wit van prei - 8 geplette zwarte peperkorrels - 1+1/2 t zout - 500g hamlappen of runderlappen - VERDER: 100g geschaafde witte kool - 100g winterwortel geraspt - 1 dikke prei in dunne halve ringen gesneden gesneden - 1 grote ui fijn - 1 dikke plak knolselderij in kleine blokjes gesneden - 2 grote aardappelen geraspt(op laaste moment anders word′t bruin) - 500g gekookte bieten - 2 e tomatenpuree - 1 teentje knoflook fijn - 1 rode spaanse pepertje zonder pitten en fijn - bosje selderie fijn gehakt - 1 bekerje zure room(sour cream)



Russische Bietensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-laat vlees 2+1/2 uur trekken in bouquet garni -haal vlees uit pan en zeef het vocht -snij vlees in kleine stukjes -kook kool, wortel, prei, knolseldery en ui in 20 min. gaar in bouillon -doe geraspte aardappelen bij en laat verder koken totdat de soep licht bindt -houdt een rode biet apart en snij de rest in blokjes -voeg tomatenpuree, knoflook en pepertje toe -doe bieten en vlees weer erbij en laat geheel goed warm worden -raspt laaste biet erdoor, maar laat niet meer koken om de rode kleur niet te verliezen -doe soep in borden en graneer met selderie en een flinke schep zure room -laat de gasten zelf de room door de soep roeren.

Serveertip

Ik maak deze soep altijd een dag van te voren voor smaak om te ontwikkelen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top