1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2004

Ingrediënten 6 personen


1 grote aubergine, broodkruim van een half brood, 1 grote bos peterselie, 4 tenen knoflook, 1,5 kop versgeraspte Parmezaanse kaas, mozzarella, 2 blikken tomaten, 1 glas rode wijn, 1 stengel bleekselderij, 1 ui, 1 wortel, olijfolie



Uit de Volkskeuken van de Volkskrant. Echt een heerlijk gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de ui, selderij en wortel klein en fruit in olijfolie tot ui glazig is.Voeg glas wijn toe en de grof gehakte tomaat plus sap. Laat ong. een half uur suddere tot saus is ingedikt.

Was intussen de aubergine, snijd in plakken en bak ze goudbruin.

Meng broodkruim, gesnipperde peterselie en knoflook, Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper in een kom.

Vet ovenschaal in met olie. Leg een laag aubergineplakken in de schaal, gevolgd door laag broodkruim, daarop een laag tomatensaus. Herhaal en eindig met tomatensaus. Bedekt met dungesneden plakken mozzarella. Bak ongeveer een kwartier in een hete oven (175 graden) of tot de mozzarella heel lichtbruin wordt.

Serveertip

Heet opdienen met knapperig brood en een fles RIOGA !!!!

Bron

De Volkskrant



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top