Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tong a la Picasso

Tong a la Picasso

Door: poozzle

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2004

Ingrediënten 2 personen


2 a 3 hele slibtongen (dus geen filet), de koppen eraf.
Vers fruit, o.m. een halfrijpe banaan, ananas, kiwi, perzik en een sinaasappel.
1 stukje verse gember
2 el gembersiroop
1 tl kerrie
mespuntje paprikapoeder
peper en zout naar smaak
1 lik roomboter


Verder heb je nodig


Viskoekenpan is handig


Eengerecht dat geschikt is vor zowel de grote zeetong als de kleinere slibtongen. Fris, fruitig, kleurrijk en zomers. Een echt feestgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het fruit in mooie parten. De kiwi in plakken, ananas in plakken of in parten, perzik heel houden en de banan in lange plakken.
Pers de sinaasappel uit en houdt het sap apart. Rasp de gember.
(Je kunt ook een blikje fruit nemen, maar dat is toch anders van smaak).

Bereidingswijze

Spoel de tongen onder de kraan af en dep ze droog. Bestrooi met peper en zout. Doe een lik boter in de pan en een scheutje olie zodat je de hittegraad iets hoger wordt. Bak de tongen totdat ze gaar zijn, aan ieder kant ca 5 - 8 minuten. Ik doe dat eigenlijk altijd op gevoel.
Haal de tongen uit de pan en leg ze op ene schaal. Dek af met alufolie om snel afkoelen tegen te gaan. Laat het bakvocht inkoken en voeg eventueel een likje boter bij. Bak nu eerst de gember en banaan. Als deze bruin is dan schep je deze alvast over de vis. Het overige fruit bak je snel bruin. Schep dit ook over de vis. Voeg kerrie toe, paprikapoeder, siroop en sinaasappelsap en laat in de Koekenpan iets inkoken tot een stroperige saus. Dit gaat vrij snel. Schenk dit over de vis en het fruit. Snelheid is geboden. Direct opdienen.

Serveertip

Opdienen met verse puree, verse worteltjes en peultjes of tuinerwtjes en een lekkere ijskoude rose.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poozzle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top