1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Biefstuk
  6. Lende biefstuk met pruimensaus

Lende biefstuk met pruimensaus

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2004

Ingrediënten 6 personen



Verder heb je nodig


Kleine schaal, koekenpan, sauspan.


Dit recept komt van het Ierse bureau van voeding.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de biefstukjes in de kleine schaal. meng de ingredienten voor de marinade en giet dit over het vlees. laat het een paar uur staan waarbij je het vlees af en toe keert.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote koekenpan.haal de biefstukjes uit de marinade(bewaar de marinade voor de saus).leg het vlees in de pan en bak ze 3-6 min aan elke kant, het ligt eraan hoe gaar je het vlees wilt hebben.haal het vlees uit de pan en houd het warm.giet op hoog vuur de wijn bij het bakvocht en roer alle aanbaksels goed los.giet de marinade door een zeef en voeg deze samen met de jam en de mosterd toe aan de saus, goed roeren. voeg de pruimen toe en laat goed doorwarmen.

Serveertip

Schep wat van de saus op de borden en leg daar de lende biefstuk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top