Tortillataart

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2004

Ik vind tortilla's met vulling erg lekker, maar het wordt altijd zo'n geknoei. Met deze taart niet! Smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak tortilla's; 1 pond rundergehakt; 2 uien; 1 flinke paprika; 2 tenen knof; mexicaanse kruiden; zout en peper; 1 blikje mais; 3 blikken bonen (bijv. verschillende; kidneybonen, bruine bonen, witte bonen in tomatensaus); gerapste kaas; zure room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde ovenschaal

Voorbereiding

Vet de ovenschaal in. Snij de ui en paprika in stukjes. Pers de knoflook uit.

Bereidingswijze

Bak het gehakt snel rul in een grote braadpan. Voeg de ui en paprika toe. Breng op smaak met zout, peper, knoflook en mexicaanse kruiden. Doe de mais erbij. Giet de bonen af (behalve de bonen in tomatensaus)en voeg ze bij het gehakt. Laat warm worden. Leg onderin de ovenschaal een tortilla. Dan wat van het gehakt/bonenmengsel. Dan weer een tortilla enzovoort. Eindig met het gehaktmengsel en doe er ruim geraspte kaas over. 10 minuten onder de grill (180 gr) en klaar!

Serveertip

Serveren met zure room en frisse salade. Altijd leuk als je eters krijgt en je kunt het vantevoren klaarmaken.

Laatste reacties

vdvinden avatar
vdvinden 23-07-2006

Hoi pmimmy Lijkt me heel lekker en ik ga het dan ook uitproberen. mvg Fia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten