Zuurkoolschotel met gehakt en worst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Oerhollandse zuurkoolschotel met gehakt en worst, gegratineerd met kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 gram aardappelpuree (zelfgemaakt of uit een pakje), een rookworst, 200 gram rundergehakt, pakje kruidenzuurkool, 100 gram geraspte kaas, beet je boter om de ovenschaal in te vetten, peper en zout, 1 theelepel kerriepoeder.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1193,10 kcal
Koolhydraten 56,94 g
Eiwitten 66,17 g
Vetten 74,66 g

Voorbereiding

Rookworst in stukjes snijden (als je een rauwe rookworst gebruikt, deze eerst garen).

Bereidingswijze

Gehakt losbakken met peper, zout en kerriepoeder. Schaal invetten met de boter.
De schaal laagje voor laagje vullen met aardappelpuree, gehakt, zuurkool en worst en eindigen met aardappelpuree.
Geraspte kaas erover strooien en de zuurkoolschotel 20 minuten, in een voorverwarmde oven op 200 graden, laten gratineren. En smullen maar!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingrid100 avatar
ingrid100

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten