Zuurkoolschotel met gehakt en worst

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2004

Oerhollandse zuurkoolschotel met gehakt en worst, gegratineerd met kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 gram aardappelpuree (zelfgemaakt of uit een pakje), een rookworst, 200 gram rundergehakt, pakje kruidenzuurkool, 100 gram geraspte kaas, beet je boter om de ovenschaal in te vetten, peper en zout, 1 theelepel kerriepoeder.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rookworst in stukjes snijden (als je een rauwe rookworst gebruikt, deze eerst garen).

Bereidingswijze

Gehakt losbakken met peper, zout en kerriepoeder. Schaal invetten met de boter.
De schaal laagje voor laagje vullen met aardappelpuree, gehakt, zuurkool en worst en eindigen met aardappelpuree.
Geraspte kaas erover strooien en de zuurkoolschotel 20 minuten, in een voorverwarmde oven op 200 graden, laten gratineren. En smullen maar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten