Fillorolletjes met Feta

  • Turks, Tussendoortje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2004

Een Turks gerecht met de naam Sigara boregi. Het is lekker hartig

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 vellen fillodeeg (diepvries, pak a 225g), 200g Feta, 10g verse peterselie, 10g verse dille, 1 ei, olie om te frituren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schone theedoek zonder wasmiddelenlucht, Keukenpapier

Voorbereiding

Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing ontdooien,

Bereidingswijze

Feta met fork fijnprakken, Peterselie en dille zeer fjin hakken en door de feta mengen. Fetavellen diagonaal doorsijden en en de ontstane dreihoeken door midden snijden dat er 24 dreihoekjes ontstaan. Op het breede deel van de driehoekjes 2 theelepels van het mengsel leggen. De zijkanten van de driehoek over de vulling naar binnen voen en dierhoek tot de punt oprollen. De punt met eiwit bestrijken en vastplakken. De rolletjes naast elkaar leggen en met een doek tot gebruik afdekken. De rolletjes in friturvet bij ca 180 graden ca. 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.

Serveertip

Warm serveren bij een kopje thee of als borrelhapje. Smakt erg goed bij raki

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 24-01-2009

lekker hoor, ik neem hem mee groetjes anita

orphan avatar
orphan 26-10-2005

Lekker! Meegenomen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten