1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Fillorolletjes met Feta

Fillorolletjes met Feta

  • Turks, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2004

Ingrediënten 4 personen


3 vellen fillodeeg (diepvries, pak a 225g), 200g Feta, 10g verse peterselie, 10g verse dille, 1 ei, olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Schone theedoek zonder wasmiddelenlucht, Keukenpapier


Een Turks gerecht met de naam Sigara boregi. Het is lekker hartig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Filodeeg volgens gebruiksaanwijzing ontdooien,

Bereidingswijze

Feta met fork fijnprakken, Peterselie en dille zeer fjin hakken en door de feta mengen. Fetavellen diagonaal doorsijden en en de ontstane dreihoeken door midden snijden dat er 24 dreihoekjes ontstaan. Op het breede deel van de driehoekjes 2 theelepels van het mengsel leggen. De zijkanten van de driehoek over de vulling naar binnen voen en dierhoek tot de punt oprollen. De punt met eiwit bestrijken en vastplakken. De rolletjes naast elkaar leggen en met een doek tot gebruik afdekken. De rolletjes in friturvet bij ca 180 graden ca. 3 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.

Serveertip

Warm serveren bij een kopje thee of als borrelhapje. Smakt erg goed bij raki



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rettensberger


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rettensberger
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top