witlof van Jamie Oliver

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2004
  • witlof van Jamie Oliver

    Witlof van Jamie Oliver

    Witlof van Jamie Oliver

De lekkerste witlof die ik ooit heb gegeten! Een tikkie aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 struikjes witlof, 1 uitgeperste sinaasappel, 2 teentjes knoflook in plakjes,1 eetlepel gembersiroop, handjevol verse tijm, klont boter, peper, half bakje boursin cuisine.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 133,56 kcal
Koolhydraten 9,12 g
Eiwitten 2,56 g
Vetten 9,24 g
Benodigdheden
Ovenschaal, alu folie

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 240 gr.Witlof wassen en in vieren snijden. Bittere uiteinde eruit snijden. In een koekenpan een flinke klont boter smelten en de struikjes lof erin bakken met peper, knoflook en tijm. Na 4 minuten het sinaassap en de gembersiroop erbij doen en even laten smoren tot het gaat sissen. Overdoen in de ovenschaal en helemaal afdekken met de folie. 10 minuten in de oven, dan de folie eraf halen, half bakje boursin erover verdelen en nog 10-15 minuten in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 14-11-2020

heb je recept bewaard,lijkt me erg apart,maak het als me broer hier eet die houdt wel van aparte dingen en vooral van jamie olivier

tommye avatar
tommye 23-01-2016

heerlijk recept. Eenvoudig en snel. Een aanrader.

Cecileg avatar
Cecileg 20-01-2016

Deze witlof gisteren gemaakt! Hij is verrukkelijk! Weer een nieuw idee wat te doen met witlof. Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 11-09-2012

Dit lijkt me echt verrukkelijk! Ik ben dol op gebakken witlof en deze heeft nog iets meer! Bedankt voor het recept. Groet, Petra

lemoncitrien avatar
lemoncitrien 11-09-2012

We hebben deze ovenschotel al vaak gemaakt, helemaal top !!! Wel doen wij de boursin er al van te voren door en dekken de schotel af met een gepeperde aardappelpuree. Het overtollige vocht gebruiken we door de puree, Heerlijk !

Rengelina avatar
Rengelina 08-02-2012

Lekker recept, eenvoudig, mooie smaken. Had alleen geen tijm in huis en heb dragon gebruikt. Ook erg lekker. Ik had er meatloaf (gehaktbrood) bij gemaakt, kon mooi mee de oven in. Lekkere combinatie.

hedwig66 avatar
hedwig66 05-02-2012

Lijkt me een erg lekker recept. Heeft iemand suggesties voor een passens vlees/vis gerecht?

evdk avatar
evdk 14-08-2011

heerlijk gerecht..... wij als gemberliefhebbers hebben wat plakjes gember erdoor gedaan.... super....

laar71 avatar
laar71 15-04-2010

Gisteren gegeten. Heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Anja

feestenie avatar
feestenie 23-11-2009

Thanks! Ik moet ``m zelf ook maar weer eens snel gaan maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten