1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. witlof van Jamie Oliver

witlof van Jamie Oliver

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2004

Ingrediënten 4 personen


4 struikjes witlof, 1 uitgeperste sinaasappel, 2 teentjes knoflook in plakjes,1 eetlepel gembersiroop, handjevol verse tijm, klont boter, peper, half bakje boursin cuisine.


Verder heb je nodig


Ovenschaal, alu folie


De lekkerste witlof die ik ooit heb gegeten! Een tikkie aangepast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 240 gr.Witlof wassen en in vieren snijden. Bittere uiteinde eruit snijden. In een koekenpan een flinke klont boter smelten en de struikjes lof erin bakken met peper, knoflook en tijm. Na 4 minuten het sinaassap en de gembersiroop erbij doen en even laten smoren tot het gaat sissen. Overdoen in de ovenschaal en helemaal afdekken met de folie. 10 minuten in de oven, dan de folie eraf halen, half bakje boursin erover verdelen en nog 10-15 minuten in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van feestenie


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van feestenie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top