1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim Sum

Dim Sum

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2004

Ingrediënten


Grote garnalen (hoeveelheid naar gelang het aantal eters)125 gr. bloem125 gr.
geraspte kokos2 theel. zelfrijzend bakmeelijswaterarachideolie om te frituren



Grote garnalen in een kokosdeegjasje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng, in een schaal, de bloem, bakpoeder en kokos door elkaar.Schenk er zoveel ijswater
bij dat je een middeldik beslag krijgt.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot zeer heet.Haal elke garnaal door het beslag en laat hem, voorzichtig,
in de hete olie glijden.Het beslag moet een beetje opblazen.Haal de garnalen uit het
vet als ze goudbruin zijn, leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken en herhaal dit
tot alle garnalen op zijn.

Serveertip

Serveer de garnalen met een klein schaaltje dipsaus van lichte visbouillon of kippenbouillon,
gemengd met wat suiker en een paar lepels hot chilisaus.Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top