1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim Sum

Dim Sum

Door: chin-chin

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2004

Ingrediënten


Wontonvelletjes320 gr. krabvlees(vers of blik)10 teentjes knoflook, fijngehakt
1 lenteuitje, fijngehakt3 eetl. bloem1 eetl. kerriepoeder1 eiwit, losgeklopt
arachideolie om te friturenVoor de marinade:3 eetl. arachideolie
2 theel. lichte sojasaus1 theel. rijstwijn of zoete sherry1 theel. water1/2 theel.
suikereen paar druppels sesamoliepeper en zout naar smaak


Verder heb je nodig




Driehoekjes, gevuld met krabvlees

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het krabvlees klein.Doe de ingredienten voor de saus in een kom en voeg er het
krabvlees aan toe.Zet het weg.Verhit in een wok 3 eetlepels arachideolie en roerbak
hierin de knoflook, lenteui en de kerriepoeder.Doe er het krabvlees bij, met de marinade
en de bloem, meng het goed door elkaar en laat het koken tot het vocht is vervlogen.

Bereidingswijze

Spreid de wontonvelletjes uit op het werkoppervlak, en verdeel ze in rechthoeken.Verdeel
wat vulling over het stukje waar Filling staat bij de afbeelding.Vouw de rechteronderpunt
naar het linkermidden, bestrijk de randen met het losgeklopte eiwit en vouw het geheel dan
naar het punt 'section 2'.Bestrijk alle randjes, die vast moeten zitten, goed met het
losgeklopte eiwit en druk goed aan.Bak de driehoekjes in hete olie goudbruin en laat ze
uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer ze met een zoete chilisaus.Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top