1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim sum

Dim sum

Door: chin-chin

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2004

Ingrediënten


Voor de pasteideeglapjes:275 gr. bloem2 dl. koud water
Voor de vulling:2 eetl. olie225 gr. gehakte biefstuk2
fijngesneden kleine sjalotjes2 eetl. sojasaus1/2 theel. zout1 1/2 eetl. rijstwijn of
droge sherry2 theel. maizena aangelengd met 2 theel. water2 eetl. bloempap
arachide- of zonnebloemolie om in te frituren



Gebakken vleespasteitjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de pasteideeglapjes:Zeef de bloem en voeg het water langzaam toe.
Meng het tot een stevig deeg.Kneed het deeg 4 tot 5 minuten, rol het in plastic folie of
bedek het met een vochtige doek.Laat het 30 tot 40 minuten op kamertemperatuur staan.
Rol het zo dun mogelijke uit op een met bloem bestoven aanrecht.Snijd het in ronde
lapjes en gebruik het binnen enkele uren, anders droogt het uit.

Bereidingswijze

Voor de vulling:Bak het vlees met de sjalotjes 2 a 3 minuten in de
olie.Voeg soja, zout en wijn toe.Laat het zachtjes 2 minuten koken en roer er dan
het maizenamengsel door, tot het geheel dik is.Laat het afkoelen.Neem een rond
deeglapje en doe een beetje vulling in het midden.Bevochtig de randen met een beetje
bloempap, vouw de randen over de vulling en knijp het dicht.Frituur de pasteitjes in
hete olie en laat ze goed uitlekken.

Serveertip

Serveer ze met een chilisausdip.Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top