1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Rucola salade met balsamico-kip en oesterzwammen

Rucola salade met balsamico-kip en oesterzwammen

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet in reepjes - 4 eetl balsamico-azijn - 2 teentjes knoflook - 6 eetl olijfolie - zout en peper - 1 zakje rucola slamelange - limoensap of citroensap - 150 gram oesterzwammen


Verder heb je nodig


Wok


Lekker en snel! Een heerlijk recept uit een oude Libelle.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in repen. Maak een marinade van 3 eetl balsamico-azijn, 2 eetl olijfolie, 2 teentjes knoflook uit de pers, flink zout en peper uit de molen. Laat de kip-reepjes hierin 10 minuten marineren.

Bereidingswijze

Verdeel de rucola-slamelange over 4 borden en besprenkel deze met de limoen- of citroensap en olijfolie. Verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de oesterzwammen goudbruin. Haal ze uit de pan. Roerbak dan de kip-reepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de oesterzwammen weer toe en roerbak nog 1 minuut mee.Blus af met 1 eetl balsamico-azijn en verdeel het mengsel over de salade.

Serveertip

Lekker met warme broodjes en boter.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top