400 gr kipfilet in reepjes - 4 eetl balsamico-azijn - 2 teentjes knoflook - 6 eetl olijfolie - zout en peper - 1 zakje rucola slamelange - limoensap of citroensap - 150 gram oesterzwammen
Wok
Lekker en snel! Een heerlijk recept uit een oude Libelle.
Maak de oesterzwammen schoon en snij ze in repen. Maak een marinade van 3 eetl balsamico-azijn, 2 eetl olijfolie, 2 teentjes knoflook uit de pers, flink zout en peper uit de molen. Laat de kip-reepjes hierin 10 minuten marineren.
Verdeel de rucola-slamelange over 4 borden en besprenkel deze met de limoen- of citroensap en olijfolie. Verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de oesterzwammen goudbruin. Haal ze uit de pan. Roerbak dan de kip-reepjes in 5 minuten goudbruin. Voeg de oesterzwammen weer toe en roerbak nog 1 minuut mee.Blus af met 1 eetl balsamico-azijn en verdeel het mengsel over de salade.
Lekker met warme broodjes en boter.
Libelle
lauratimmermans 20-02-2004
Dat lijkt me lekker, ook best wel feestelijk, ik neem m mee!
groeten Laura