Zalmtaart
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Een heerlijk makkelijk visrecept als maaltijd of borrelhapje
Ingrediënten 4 recipe.people
Bladerdeeg 5 plakjes200 gram zalmsnippers of een pak gerookte zalm
1 bakje creme fraiche
1 bakje zure room
3 eieren
verse dille of gedroogde
boter voor het invetten
Benodigdheden
quichevorm, oven.Voorbereiding
Bladerdeeg plakjes laten ontdooien.
De creme fraiche, zure room, eieren en dille in een kom door elkaar mengen.
Bereidingswijze
De quichevorm invetten met boter. Daarna bekleden met de plakjes bladerdeeg. Op de bodem enkele gaatjes prikken. De gerookte zalmsnippers of plakjes zalm erop leggen en de bodem goed bedekken. Het mengsel van creme fraiche, zure, eieren en dille er overheen gieten. In Een voorverwarmde oven van 220 graden een halfuur bakken tot het mooi stevig en lichtbruin is.
Serveertip
Serveren met een frisse salade en een droge witte wijn als hoofdgerecht maar het kan ook koud gegeten worden als borrelhapje.