Zalmtaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Een heerlijk makkelijk visrecept als maaltijd of borrelhapje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Bladerdeeg 5 plakjes
200 gram zalmsnippers of een pak gerookte zalm
1 bakje creme fraiche
1 bakje zure room
3 eieren
verse dille of gedroogde
boter voor het invetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
quichevorm, oven.

Voorbereiding

Bladerdeeg plakjes laten ontdooien.
De creme fraiche, zure room, eieren en dille in een kom door elkaar mengen.

Bereidingswijze

De quichevorm invetten met boter. Daarna bekleden met de plakjes bladerdeeg. Op de bodem enkele gaatjes prikken. De gerookte zalmsnippers of plakjes zalm erop leggen en de bodem goed bedekken. Het mengsel van creme fraiche, zure, eieren en dille er overheen gieten. In Een voorverwarmde oven van 220 graden een halfuur bakken tot het mooi stevig en lichtbruin is.

Serveertip

Serveren met een frisse salade en een droge witte wijn als hoofdgerecht maar het kan ook koud gegeten worden als borrelhapje.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fuif73 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten