1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Chocolade-amandelspijskoekjes ( kerstkoekjes )

Chocolade-amandelspijskoekjes ( kerstkoekjes )

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten


120 gr chocolade - 110 gr poedersuiker - 250 gr amandelspijs - 2 eiwitten - 1 mespunt kaneel
Voor het bestrijken van de koekjes:
2 eetlepels honing
1 eetlepel water


Verder heb je nodig


Deegrol - bakpapier

Chocolade-amandelspijskoekjes ( kerstkoekjes )
Chocolade-amandelspijskoekjes ( kerstkoekjes )

Heerlijke chocoladekoekjes die zonder bloem maar met amandelspijs gebakken worden. Snel klaar en kan niet mislukken. Uit "Backen macht Freude nr. 14" van dr. Oetker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Chocolade smelten. Suiker, amandelspijs, eiwitten, kaneel en gesmolten chocolade in een kom doen en goed schuimig roeren. 30 minuten in de koelkast zetten.Massa uitrollen op een bakplaat en 10 minuten in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150 graden. Rondjes van 5 cm doorsnede uitsteken en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. In het midden van de oven 20 minuten bakken. Honing en water vermengen en kort koken. De afgekoelde koekjes met de warme honing bestrijken.

Serveertip

Heerlijke koekjes en niet alleen met kerstmis.

Bron

"Backen macht Freude nr. 14" van dr. Oetker.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top