Chocolade-amandelspijskoekjes ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Heerlijke chocoladekoekjes die zonder bloem maar met amandelspijs gebakken worden. Snel klaar en kan niet mislukken. Uit "Backen macht Freude nr. 14" van dr. Oetker.

Deel dit recept

Ingrediënten
120 gr chocolade - 110 gr poedersuiker - 250 gr amandelspijs - 2 eiwitten - 1 mespunt kaneel
Voor het bestrijken van de koekjes:
2 eetlepels honing
1 eetlepel water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegrol - bakpapier

Voorbereiding

Chocolade smelten. Suiker, amandelspijs, eiwitten, kaneel en gesmolten chocolade in een kom doen en goed schuimig roeren. 30 minuten in de koelkast zetten.Massa uitrollen op een bakplaat en 10 minuten in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 150 graden. Rondjes van 5 cm doorsnede uitsteken en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. In het midden van de oven 20 minuten bakken. Honing en water vermengen en kort koken. De afgekoelde koekjes met de warme honing bestrijken.

Bron

"Backen macht Freude nr. 14" van dr. Oetker.

Serveertip

Heerlijke koekjes en niet alleen met kerstmis.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

DianM avatar
DianM 07-08-2013

ook met de niet kerst zijn ze heerlijk!!

h_buizer avatar
h_buizer 27-11-2011

Heb wel eens dit koekje gemaakt, omdat ik toch amandelspijs over had van een ander recept, Echt heel lekker! Groetjes, Henny

hasiepasie avatar
hasiepasie 26-02-2004

Dat lijkt me smullen. Bedankt van Winnie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten