1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Groentesoep

Groentesoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten 4 personen


600 gram gemengde soepgroenten als courgettes, wortels, prei, witte kool, tomaten ? 4 knoflookteentjes ? 1 grote uit ? 1 bosje verse tuinkruiden als peterselie, basilicum, rozemarijn ? 100 gram rookspek ? 4 eetlepels zonnebloemolie ? 1/8 liter witte wijn ? 200 gram gare witte bonen ? 100 gram langkorrelrijst ? zout en peper ? geraspte Parmezaanse kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de groenten en maak ze schoon. Snijd alle groenten in blokjes van 1 cm groot. Pel de knoflook en ui en snijd ze eveneens in blokjes. Was de kruiden, schud ze droog en snijd ze zeer fijn. Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in dubbelsteentjes. Bak het spek uit in een ruime pan. Voeg de olie toe en meng al roerend de knoflook en ui en groenten er goed door.

Bereidingswijze

Giet de wijn en 1 ? liter water er bij. Breng de soep aan de kook en roer er dan de bonen en rijst door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur zachtjes 20 minuten koken tot de rijst gaar is. Roer de fijn gesneden tuinkruiden er door. Laat de soep op laag vuur nog een paar minuten zachtjes doorkoken.


Serveertip

Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top