1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: luckyjo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten 4 personen


100 ml water ? 1 blikje tomatenpuree ? 150 ml droge rode wijn ? 1 knoflookteentje ? 1 theelepel gedroogde oregano ? zout ? 750 gram half-om-half gehakt ? 150 gram paneermeel ? 1 eetlepel bieslook ? 2 grote eieren ? om te garneren : verse tuinkruiden ? reepjes wortel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de knoflook en bieslook fijn. Vermeng in een pan het water met de tomatenpuree, rode wijn, knoflook, oregano en ? theelepel zout. Breng het mengsel aan de kook en laat het op middelhoog vuur 15 minuten iets inkoken. Roer er af en toe goed door. Verwarm de oven op 175 graden. Vermeng in een grote kom het gehakt, paneermeel, bieslook, eieren en ? theelepel zout. Voeg hieraan tweederde van het tomatenmengsel toe en meng het goed door elkaar. Vorm met vochtige handen het gehakt tot een broodvorm en leg dit in en ingevette braadslee. Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven

Bereidingswijze

Bestrijk het gehakt vervolgens met de rest van het tomatenmengsel en bak het nog een 15 minuten. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen. Doe het brood over op een grote schaal en garneer met verse tuinkruiden en reepjes wortel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top