1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. koffie granite

koffie granite

Door: dhr_joachim

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten 4 personen


7 dl sterke koffie / espresso
75-100 g fijne bruine kandijsuiker, naar smaak
1 kaneelstokje, gekneusd
1 steranijs, gekneusd
9 eidooiers
4 el tafelsuiker
3 dl Marsala of koffieliekeur
4 plakken bladerdeeg, diepvries
4 el poedersuiker



Een lekker nagerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Los de kandijsuiker op in de koffie, voeg het kaneelstokje en steranijs toe en laat de koffie afkoelen in een diepvriesbestendige hoge schaal. Laat de koffie bevriezen.
Kneed het bladerdeeg tot een bal en vorm tot een rol van 2 cm dik. Leg 15 min. in de koelkast om op te laten stijven.
Snijd 2 mm. dikke plakken van de rol en rol elke plak afzonderlijk uit met een ? eetlepel poedersuiker tot een langwerpige flinterdunne plak. Bestuif aan beide kanten elke keer met poedersuiker zodat de suiker in het deeg wordt gerold. Leg de plakken op bakpapier en bak ze in 10 minuten goudgeel en krokant in een oven van 175?C.

Bereidingswijze

Zet een pan klaar met een daarin passende schaal (au bain marie), vul de pan tot eenderde met water en breng tegen de kook aan. Temper de warmtebron.
Klop de eidooiers met suiker en Marsala in een schaal door elkaar. Zet de schaal boven de pan met water (net tegen de kook aan) en blijf kloppen (circa 5 min.) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat. Schaaf de bevroren koffie op een grove (rauwkost) rasp in schilfers en schep direct in cocktailglazen. Bedek met warme zabaglione en steek er karamelkoekjes in.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top