1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Biersoep

Biersoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten


1 grote of 2 kleine flesjes licht bier - 100 gr. zuring - 1 bouillontablet - 25 gr.boter - 1/2 geraspte ui - 20 gr. bloem - 1/8 l. zure room - 40 gr. parmezaanse kaas - 2 eetlepels gehakte peterselie - peper - zout - nootmuskaat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de zuring met een bodempje water en de verkruimelde bouillontablet in ong. 10 min. gaar. Wrijf vervolgens de groente door een zeef en verdun de puree met het bier. Verhit de boter in een pan en fruit daarin al roerend de ui goudgeel. Roer de bloem erdoor en laat even doorwarmen. Voeg met grote scheuten, al roerend, het biermengsel toe en blijf roeren tot een gladgebonden is ontstaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en laat hem nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Roer vlak voor het opdienen de losgeklopte room door de soep, warm nog even door en doe de soep in een voorverwarmde soepterrine.

Serveertip

De soep kan woren verfijnd door in de soepterrine 1 of 2 eierdooiers los te kloppen en daarop de kokend hete soep te gieten.

Strooi een mengsel van kaas en peterselie op de soep en geef er een schaaltje in boter gebakken dobbelsteentjes witbrood bij.

Ook met een restant diepvries spinazie is deze biersoep eenvoudig en snel te maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_0


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jack_0
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top