1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Amuse gueule

Amuse gueule

  • Frans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-02-2004

Ingrediënten







100 gr. tonijn, uit blik, in water
1 el. mayonaise
2 el. olijfolie
2 el. olijven, zwarte
1 teentje knoflook
1 el. kappertjes
3 el. koksroom
1 mespunt peper
1 mespunt zout
3 takjes dille
3 takjes kervel
3 sprietjes bieslook
12 pasteibakjes











Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld.





Verder heb je nodig


Een keukenmachine en een spuitzak.


In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de tonijn in de keukenmachine. Voeg de overige ingredienten toe en laat de keukenmachine draaien tot een smeuig geheel is verkregen.

Vul bijvoorbeeld kleine pasteibakjes met deze mousse of doe de mousse in een spuitzak en spuit ze op ronde toastjes. Of serveer de mousse in een lepel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van t.a.m.


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van t.a.m.
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top