100 gr. tonijn, uit blik, in water
1 el. mayonaise
2 el. olijfolie
2 el. olijven, zwarte
1 teentje knoflook
1 el. kappertjes
3 el. koksroom
1 mespunt peper
1 mespunt zout
3 takjes dille
3 takjes kervel
3 sprietjes bieslook
12 pasteibakjes
Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld.
Een keukenmachine en een spuitzak.
In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.
Pureer de tonijn in de keukenmachine. Voeg de overige ingredienten toe en laat de keukenmachine draaien tot een smeuig geheel is verkregen.
Vul bijvoorbeeld kleine pasteibakjes met deze mousse of doe de mousse in een spuitzak en spuit ze op ronde toastjes. Of serveer de mousse in een lepel.
salzburg 09-12-2009
Ben benieuwd, Zal het recept de ruimte geven.
groet Anna
anoesjkapooh 03-12-2005
Ik heb het vanmiddag gemaakt. Im zou willen adviseren: 1 eetlepels kappertjes en 2 eetlepels mayo