Een bijzondere stoofschotel van HERT

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2004

Donker wild zoals hert combineert goed met sterke smaken. Deze stoofschotel bevat kruidnagels, jeneverbessen en piment. Allemaal robuuste smaakmakers serveer dit gerecht met romige polenta of aardappelen waarmee u de rijke saus op kunt deppen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1287,47 kcal
Koolhydraten 48,54 g
Eiwitten 79,18 g
Vetten 75,30 g

Bereidingswijze

Haak alleen de blaadjes van de rozemarijn fijn met de ui, het knoflook en de prosciutto. Verhit de helft van de boter in een grote zware braadpan met deksel. Doe er het haksel bij en bak dit in 5 minuten zacht op laag vuur. Voeg peper toe. Verhoog het vuur, doe het hertenvlees in de pan en bak het in 10 minuten rondom bruin. Breng in een andere pan de bouillon aan de kook en houd hem op laag vuur tegen de kook aan. Draai het vuur onder het hert hoog en voeg de azijn toe. Kook tot het vocht dik en stroperig wordt. Voeg de rode wijn toe. Als die stroperig wordt, roert u er de helft van de hete bouillon door. Doe de kruidnagels, het piment, het laurierblad en de jeneverbessen erbij en doe het deksel op de pan. Stoof 1 uur, roer af en toe en voeg een beetje heet water toe als het vochtpeil in de pan te laag wordt. Smelt intussen de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en kook het 1 minuut op een redelijk laag vuur. Roer langzaam de rest van de bouillon erdoor en kook tot de saus enigszins dik wordt. Roer de saus door het hertenvlees en voeg dan de marsala toe. Neem het deksel van de pan en laat het geheel nog 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de citroenrasp met de peterselie en strooi dit over het vlees voor het serveren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jtti avatar
jtti 12-02-2012

De rozemarijn en citroenrasp worden wel genoemd in de bereidingswijze, maar staan niet in de ingrediëntenlijst...

jtti avatar
jtti 11-02-2012

Deze ga ik vandaag lekker voor de tweede keer maken! Superlekker!!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 01-04-2009

Beste Marianne; dit recept ziet er heel lekker uit. Misschien kan ik nog ergens hertenvlees krijgen en anders moet het jammer genoeg wachten tot de herfst. Bedankt voor het recept......Margrit

bartvdmeer avatar
bartvdmeer 20-10-2008

zo is een hertenstoof bedoeld! Heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten