Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Rueblitorte ( worteltaart )

Rueblitorte ( worteltaart )

Door: pwiggers

  • Zwitsers
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2004

Ingrediënten 8 personen


6 eieren - 300 gr suiker - 300 gr heel fijn gemalen amandelen - 250 gr rauwe wortel - 50 gr bloem - rasp van een onbehandelde citroen - 1 theel bakpoeder - 1 borrelglaasje kirsch (te koop in keukenflesjes bij AH) - wat poedersuiker


Verder heb je nodig


Springvorm


De Zwitserse versie van " worteltaart ", die niet naar wortels smaakt, De geraspte wortels maken de taart sappig en benadrukken de smaak van amandelen, die er ook in zitten. De taart ziet er mooi uit en is minder vet dan de Amerikaans carrotcake waar meer vet, roomkaas en geen amandelen in zitten. Een heerlijk en geurig gebak!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180gr.C. Vet een springvorm inen bestuif deze met bloem. Maak de wortels schoon en rasp deze fijn. Scheid de dooiers van de eiwitten. Roer de dooiers met de suiker, citroenrasp en kirsch schuimig. Klop de eiwitten stijf. Roer de wortelrasp. gemalen amandelen en gezeefde bloem door het dooiermengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.

Bereidingswijze

Schep de massa in de springvorm en bak de taart in 60 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart een beetje afkoelen en stort hem op een platte schaal. Laat helemaal afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Serveertip

Voor wie hiervoor belangstelling heeft:
Meng 3/4 van de marsepein met een klein beetje oranje kleurstof. Meng de rest van de marsepein met een heel klein beetje groene kleurstof. Voeg evt. poedersuiker toe. Boetseer hiervan worteltjes en versier de taart hiermee. Met een minuscuul beetje cacao geef je de worteltjes een authenthiek ′zanderig′ uiterlijk.

Bron

Sylvia Witteman ( Volkskrant )



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top