Afrikaanse bobotie

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sneetjes oud witbrood * 6 eetlepels melk * 6 sjalotjes * 1 eetlepel zonnebloemolie * 75 gram gedroogde abrikozen * 2 eetlepels geschaafde amandelen * 75 gram blanke rozijnen * 1 eetlepel kerriepoeder * 1 eetlepel citroensap * peper * zout * 1 ei * 1 eetlepel honing * 500 gram rundergehakt * kerstomaatjes als garnering.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm - Platte ovenschaal.

Bereidingswijze

Week het brood zonder korst in een diep bord in de melk. Verwarm de oven op 200 graden. Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes 3 minuten. Snijd de abrikozen in stukjes. Hak de geschaafde amandelen iets fijner en voeg ze met de abrikozenstukjes, de rozijnen, kerriepoeder, citroensap, peper en zout bij de sjalotjes en bak nog 2 minuten. Haal het brood uit de melk en knijp het als het te vochtig is iets uit. Kneed het brood, ei, honing en het sjalottenmengsel door het gehakt. Leg het gemengde gehakt in een cakevorm of een platte ovenschaal. Vorm er een langwerpig of iets platter brood van. Bak de bobotie in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar. Garneer de bovenzijde met halve kersttomaatjes.

Serveertip

Serveer er een groen salade en brood of rijst bij. En een glas rode wijn smaakt voortreffelijk bij dit gerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten