1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Marokaansegehaktbal met wortelsalade

Marokaansegehaktbal met wortelsalade

  • Marokkaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2004

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels pijnboompitten
500 gram rundergehakt
1 ei
1 beschuit of 3 eetlepels paneermeel
versgemalen peper
zout
5 gedroogde abrikozen
2 eetlepels gehakte (vers of diepvries)of 1 theelepel gedroogd (ketoembar)
25 gr boter
1 eetlepel zonnebloemolie
VOOR DE WORTELSALDE
500 gr geschrapte worteltjes
zout
1 teentje knoflook
1/2 theelepel paprika
1/2 theelepel gemalen komijn (dijnten)
mespuntje cayenne peper
1 eetlepel honing
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
(vers of diepvries)
kaneelpoeder



Exotische creaties met gehakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.Meng het gehakt met pijnboompitten,losgeklopt ei,verkruimelde beschuit,peper,zout,gehakte abrkozen en koriander.Snijd de worteltjes in dikke plakjes en kook ze met zout en het geperste teentje knoflook beetgaar in ca.5 minuten.
Giet ze af,spoel er koud water over en laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Meng de andere ingredienten voor de wortelsalade en schep deze door de worteltjes.Verhit de boter en de olie en bak de gehaktballen in 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer ze met de wortelsalade en rijst met een vleugje kaneelpoeder.

Serveertip

Hier past een sappige wijn als Cotes du Rhone,Cotes du Rhone-Villages,Cotes du Roussillon-Villages,Minervois of Corbieres
(15-18 o().



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top