8 verse sardines(panklaar)
1 t zout
4 tenen knoflook fijn gesnipperd
2+1/2 e citroensap
1/2 t kurkuma(geelwortel)
1 t chilipoeder
3 volle e bloem
4 e olie
Verse sardines is verkrijgbaar van de vroege zomer tot de late herfst ik haalt het van de mark {moet naar zee ruiken en niet naar vis)
1. Alle ingrediënten behalve vis, zout en de olie in kom doen en goed mengen.
2. Vis in een ruime ondiep schaal leggen en marinade erover gieten.
3. Met kwastje sardine goed overal bestrijken.
4. Laat sardine in afgedekte schaal 4 uur marineren.
5. Olie in pan gieten en op half vuur verhitten.
6. Elk vis deur bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken(2-3 min. per kant)
7. Laat uitlekken op keukenpapier.
Deze recept kan jij ook aanpassen naar BBQ door bloem weg te laten en vis grilleren op bbq terwijl dit met olie ingesmeerd worden.