1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. GEKRUIDE SARDINES

GEKRUIDE SARDINES

Door: deonart

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2004

Ingrediënten


8 verse sardines(panklaar)
1 t zout
4 tenen knoflook fijn gesnipperd
2+1/2 e citroensap
1/2 t kurkuma(geelwortel)
1 t chilipoeder
3 volle e bloem
4 e olie



Verse sardines is verkrijgbaar van de vroege zomer tot de late herfst ik haalt het van de mark {moet naar zee ruiken en niet naar vis)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Alle ingrediënten behalve vis, zout en de olie in kom doen en goed mengen.
2. Vis in een ruime ondiep schaal leggen en marinade erover gieten.
3. Met kwastje sardine goed overal bestrijken.
4. Laat sardine in afgedekte schaal 4 uur marineren.
5. Olie in pan gieten en op half vuur verhitten.
6. Elk vis deur bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken(2-3 min. per kant)
7. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Deze recept kan jij ook aanpassen naar BBQ door bloem weg te laten en vis grilleren op bbq terwijl dit met olie ingesmeerd worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top