1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Aardappelengratin

Aardappelengratin

  • Grieks, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2004

Ingrediënten 4 personen


* 2 teentjes knoflook.
* 1 kilo aardappelen.
* 100 gram geraspte kefalotiri of parmezaan.
* 200 gram salami.
* 2 el oregano.
* zout.
* peper.
* 5 dl melk.



Aardappelen gratin

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De teentjes knoflook pellen en 1 ervan in de langte snijden en de ovenschaal ermee inwrijven.
daarna de teentje fijnsnipperen.
de aardappels schillen,in plakjes snijden en een laagje op de bodem van de ovenschaal leggen.
kaas en salami erover verdelen,met knoflook en oregano bestrooien en laag voor laag alle ingredienten gebruiken.
zout en peper erover strooien en dan zoveel melk erbij doen dat de aardappels net niet onder staan.
in de oven op middelmatig vuur in 1 uur bruin bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireenp


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireenp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top