1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus)

Eendenborst sauerbraten ( zoet-zure saus)

  • Duits, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-02-2004

Ingrediënten 4 personen


200 gr uien - 1 zakje soepgroenten - 20 gr verse gember - 1/2 sinaasappel - 5 eetl olie - 1 laurierblaadje - 3 jeneverbessen - 2 theelepels peperkorrels - 1 gedroogde rode peper - 7 dl rode wijn - 4 dl gevogeltefond - 1,4 dl balsamico-azijn- 600 gr tamme eendenborst - 30 gr rozijnen - zout, peper - 2 theel. suiker - 2-3 theel maizena of aardappelmeel


Verder heb je nodig


Ovenschaal - aluminiumfolie


entensauerbraten

Heerlijke eendenborstfilet in een zoetzure saus. Een aanrader!

Heerlijke eendenborstfilet in een zoetzure saus. Een aanrader!

Mijn lekkerste eendenborst-recept. Ook volgens onze gasten. Het is wat bewerkelijk, maar dan heb je ook wat. Een aanrader!
Denk aan de marinadetijd van 24 uur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en in grove stukken snijden. Gember schillen en in schijfjes snijden. Sinaasappel goed wassen. Schil dun afsnijden en sap uitpersen. Groenten in 2 eetl olie 2 minuten garen. Kruiden, gember en sinaasappelschil toevoegen. Afblussen met rode wijn en sinaasappelsap en gevogeltefond erbij gieten. In open pan bij sterke hitte tot de helft inkoken. 1 dl azijn toevoegen en nog een keer aan de kook brengen. Af laten koelen.
Vel van eendenborst kruislings insnijden. Met het vel naar boven in de marinade leggen en met folie bedekt plm. 24 uur marineren.
Volgende dag de rozijnen in het restant azijn leggen. Oven voorverwarmen op 200gr.C. Eendenborst uit de marinade nemen, goed afdrogen. Marinade met groenten en kruiden door een zeef gieten. Vocht opvangen (plm. 4 dl). Eendenborst kruiden met peper en zout. In 2 eetl olie op de huidzijde knapperig bakken. Omdraaien en dan nog 1 minuut bakken. Uit de pan halen.
Grootste deel vet uit de pan. Groenten en kruiden in rest olie kort aanbakken. Suiker erbij en licht karamelliseren. Vocht toevoegen en aan de kook brengen. In ovenschaal doen. Eendenborst met vel naar boven op de groenten leggen. plm. 12-15 minuten bakken in het midden van de oven.

Bereidingswijze

Eendenborst uit de oven halen, in aluminiumfolie wikkelen en warm houden. Saus door een zeef in een pan gieten, aan de kook brengen en met maizena of aardappelmeel binden. Rozijnen met de azijn in de saus doen. Eendenborst in plakken snijden en met de saus serveren.

Serveertip

Heerlijk met aardappel-knolselderijpuree, haricots verts met hazelnoten, halve appeltjes uit de oven, rode kool, gekaramelliseerde sjalotjes.

Bron

Essen und Trinken 2-2004



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top