Appelsoep met gerookte eendenborst

  • Duits, Soep
  • 20-30 min.
  • Appelsoep met gerookte eendenborst

    Appelsoep met gerookte eendenborst

    Appelsoep met gerookte eendenborst

Een overheerlijke, bijzonder aromatische soep met oregano en een snufje knoflook. De soep heb ik gemaakt bij een dinertje vorige week. Wij en onze gasten hebben gesmuld! Ik had de plakjes eendenborst om een soepstengel gedaan en naast het kommetje gelegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram ui - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel gedroogde oregano - 1 vastkokende aardappel (100 gram) - 2 appels (300 gram) bijvoorbeeld Elstar - 40 gram boter - 1/2 dl witte wijn - 1/2 liter groentebouillon - 1/4 liter slagroom - zout - 100 gram gerookte eendenborst - 4 soepstengels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en fijn snijden. Aardappel(s) en appels schillen. Klokhuizen verwijderen en allebei in stukken snijden. Boter smelten. Ui, knoflook, oregano. appel- en aardappel-stukjes 2 minuten glazig bakken. Wijn erbij en laten inkoken. Groenten-bouillon en slagroom erbij en 15-20 minuten zachtjes laten koken.

Bereidingswijze

Soep pureren en zeven. Nog een keer aan de kook brengen. Op smaak maken met zout en eventueel oregano. 4 plakjes eendenborst bewaren. Overige eendenborst in kleine stukjes snijden en in de soep verwarmen.

Bron

Essen und Trinken

Serveertip

Serveren met een soepstengel waaromheen een plakje eendenborst gewikkeld. Bestrooien met wat oregano.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten