Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Petit grand dessert

Petit grand dessert

Door: paulien_e

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-02-2004

Ingrediënten 4 personen


1 blik peren; kaneelijs; chocoladesaus (kan gewoon uit flesje); kaneelwafeltjes; suiker; slagroom



Heerlijk als nagerecht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het ijs ongeveer een half uur voor het serveren uit de vriezer.

Bereidingswijze

Bak 4 peren licht aan met een schepje suiker. Leg ze op een bord. Schep er een mooi bolletje kaneelijs naast en steek daar een kaneelwafeltje in. Spuit er een toefje slagroom bij. Laat een klein dun straaltje chocoladesaus over het geheel lopen.

Serveertip

Wat ook erg leuk is: zorg dat je 4 grote lege roomsoezen hebt. (daar waar ze Bossche bollen van maken, maar dan zonder vulling en zonder chocolade, kun je waarschijnlijk wel bij de bakker kopen) Snijd de soes doormidden. Leg in de onderste helft de gebakken peer, daarop het bolletje ijs en daarover heen een toef slagroom! Dan leg je het deksel op de soes en je kunt er naar keuze nog wat slagroom bovenop spuiten. Laat wat chocoladesaus over de soes op het bord lopen. Evt. kun je het bord nog wat aankleden met wat extra peer.


Met dank aan Lucien!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top