Gevulde tomaten uit de oven
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Lekker voorgerecht dat niet moeilijk is.
Ingrediënten 4 personen
4 supergrote tomaten; 2 eieren; 20 g boter; 2 el fijngehakte peterselie; 50 g geraspte belegen kaas; 20 g bloem; 2 el slagroom; 1/2 el zonnebloemolieVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten m.b.v. een lepel uit, strooi er wat zout in en laat ze omgekeerd circa 15 minuten op keukenpapier uitlekken. Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat deze tomaatstukjes in een zeef uitlekken. Splits de eieren.
Bereidingswijze
Roer de boter tot een smeuige massa. Voeg driekwart van de peterselie, eidooers, kaas, bloem, slagroom en uitgelekte stukjes tomaat toe en meng alles door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze dor het botermengsel. Vul hiermee de tomaten. Plaats de tomaten in een vuurvaste schaal. Laat de tomaten circa 15-20 minuten in de oven souffleren.
Serveertip
Serveer de tomaten op een klein bordje en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.
Recept uit Boodschappen 2-2002