Kaasstengels

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2004
  • Kaasstengels

    Kaasstengels

    Kaasstengels

  • Kaasstengels

    Kaasstengels

    Kaasstengels

Okay, je koopt ze voor een habbekrats kant-en-klaar, maar zelfgemaakt heeft toch meer charme.

Deel dit recept

Ingrediënten
*6 plakjes bladerdeeg

*200 gram belegen kaas

*1 ei

*1 tl zout

*bloem (om op uit te rollen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegroller

Lineaal

Mesje

Rasp

Kwastje

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Rasp de kaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze

Strooi de bloem op het werkblad en leg hier de plakjes bladerdeeg op.

Bestrooi een plakje met ongeveer 1 el geraspte kaas. Leg er een tweede plakje bovenop en bestrooi deze ook. Tenslotte leg je er een derde plakje bovenop dat je niet bestrooit.

Doe hetzelfde met de andere drie plakjes.

Rol met de deegroller de twee stapeltjes uit tot de weer de dikte van 1 plakje hebben.

Snij mbv een mesje en lineaal lange repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg de reepjes op de bakplaat, met ongeveer 0,5 cm ruimte ertussen.

Klop het ei los en bestrijk alle reepjes ermee. Vermeng het zout met de overgebleven kaas en strooi dat mengsel over de reepjes.

Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Veertje11 avatar
Veertje11 18-04-2015

Jam jam, zocht al een tijdje dit recept!!

wideciro avatar
wideciro 26-11-2012

Bedankt voor je recept, Desiree

bringmethehorizon avatar
bringmethehorizon 04-06-2009

ik ben ze op t moment kant en klaar aan t eten maar ik zoek al een tijdje een recept om ze zelf te kunnen maken. meestal als je iets zelf maakt is het toch lekkerder ;) Groetjes!

helenben avatar
helenben 26-03-2004

de 2e lading was superbest. dank je wel voor je recept. groet Helen

helenben avatar
helenben 26-03-2004

de 2e lading was superbest. dank je wel voor je recept. groet Helen

sharon2411 avatar
sharon2411 26-03-2004

Ik heb het aangepast, dank je wel voor je reactie :)

helenben avatar
helenben 26-03-2004

ik heb ze net gemaakt, 18 minuten lijkt mij beter. groet helen.

annieov avatar
annieov 16-02-2004

Eenvoud is het kenmerk van het ware!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten