1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Door: inge1956

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2004

Ingrediënten


1 klein ui gesnipperd, 1 l vleesbouillon of kalfsbouillon, 50 g boter, 400 g Italiaanse rondkorrige rijst ( bijv. Vialone, Arborio), 100 ml stevige droge witte wijn, 1 pakje saffraan, 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper uit de molen.Risotto met saffraan Dit heb ik voor het eerst geproefd in Italie bij wijnmaker aan de Lunch. We vinden dit nog een van de lekkerste risotto gerechten, vooral de saffraan maakt het apart.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bouillon verwarmen.

Bereidingswijze

De helft van de boter in een pan doen. Op het vuur zetten en de boter laten smelten.De ui toevoegen en kort fruiten. Rijst doorroeren, wijn erbij gieten. Vuur hoog laten staan tot wijn verdampt is en dan lager zetten.

Opscheplepel hete bouillon erbij gieten en zolang verwarmen tot het vocht bijna geheel verdampt is. Weer bouillon erbij en maar blijven roeren.

Saffraan door de laatste deel van de bouillon roeren, eventueel draadjes verwijderen. Maar je kan de draadjes ook tussen je vingers fijnwrijven.

Voeg dit bouillom met saffraan toe. Net zolang roeren dat het niet meer kan en de rijst gaar en romig is. Rest van de boter en parmezaan door risotto roeren en een lepeltje proeven. Eventueel zout en peper toevoegen.

Serveertip

Serveren met gepaneerde kalfs koteletten op zijn Milaans, zie mijn ander gerecht. Maar ook mogelijk als tussendoor en daarna de vlees met groete te eten.Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top