Ovenschotel met witlof, ham en eieren

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

  • Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 struikjes witlof,
4 gekookte aardappelen,
2 hardgekookte eieren,
100 g gekookte ham,
klontje boter,
50 g versgeraspte oude kaas,
1 pak kookroom 2 dl,
8 takjes selderij, fijngehakt,
paneermeel om te bestrooien,
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 644,98 kcal
Koolhydraten 39,21 g
Eiwitten 31,24 g
Vetten 39,00 g

Bereidingswijze

Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tazmania_a avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten