Ovenschotel met witlof, ham en eieren

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2004
  • Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

  • Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

    Ovenschotel met witlof, ham en eieren

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 struikjes witlof,
4 gekookte aardappelen,
2 hardgekookte eieren,
100 g gekookte ham,
klontje boter,
50 g versgeraspte oude kaas,
1 pak kookroom 2 dl,
8 takjes selderij, fijngehakt,
paneermeel om te bestrooien,
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 27-11-2020

Leuk recept, maar ik heb er wel peper over de aardappel gedaan en ook over de gewokte witlof maar geen zout want ham en kaas zijn al zout genoeg. Verder was het lekker.

Purrie avatar
Purrie 31-10-2020

Witlof was de enige groente waar ik niet van hield... maar dit recept sprak me aan dus ik heb m´n echtgenoot blij gem!aakt! En ik vond het ook lekker, ongelofelijk, de eerste keer dat ik het lekker vond. Dank voor dit recept!

lieuwe777 avatar
lieuwe777 18-05-2020

Had nog wat rode peper, even gekookt en toegevoegd na witlof laag. Even grill boven kaas, was weer heerlijk

smivla avatar
smivla 04-08-2019

Ze hebben er hier van genoten. Bedankt.

lieuwe777 avatar
lieuwe777 15-01-2019

Ipv selderij had ik dille, proefde uitstekend

Chelsea1611 avatar
Chelsea1611 31-05-2018

Gisteravond deze gemaakt. Ik weet niet wat ik verkeerd had gedaan maar het was niet zo. De selderij overheerste nogal en het leek niet als op het plaatje. Maar ja :)

finegourmet avatar
finegourmet 31-10-2017

Hartelijk dank, het was heerlijk. Wel selderij poeder gebruikt voor her gemak.

Loes_13 avatar
Loes_13 18-02-2017

Heerlijk! Wij hebben 80gr Boursin gebruikt.

Purrie avatar
Purrie 07-02-2017

Het was lekker! Ben zo blij dat bij het bakken niet die lucht opkwam... nogmaals heel veel dank voor het recept !!!!

Purrie avatar
Purrie 07-02-2017

Ik heb m bewaard en ga het vandaag maken... Het wordt de eerste keer in meer dan 25 jaar dat ik witlof maak voor mijn man, hij is er dol op. Maar ik ben allergisch voor de geur van kokende witlof, word daar echt misselijk van. Dus dit recept.... ik ga het proberen!!! Laat nog weten hoe het ging en hoe het was. Dank in ieder geval en zeker namens mijn man!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten