
4 struikjes witlof,
4 gekookte aardappelen,
2 hardgekookte eieren,
100 g gekookte ham,
klontje boter,
50 g versgeraspte oude kaas,
1 pak kookroom 2 dl,
8 takjes selderij, fijngehakt,
paneermeel om te bestrooien,
ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,
Snijd de blaadjes witlof in de lengte in brede repen. Snijd de aardappelen in plakjes. Hak de eieren fijn. Snijd de ham eerst in reepjes en daarna in stukjes. Verwarm de oven voor op 180?C. Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de witlof kort. Laat afkoelen. Roer de kaas door de kookroom. Bestrooi een ingevette ovenschaal met wat paneermeel. Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van de schaal. Bestrooi met de fijngehakte selderij. Verdeel er het witlof over en daarna de ham en de eieren. Giet het roomkaasmengsel over de inhoud van de ovenschaal. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtgekleurd is.
meeuw405 27-11-2020
Leuk recept, maar ik heb er wel peper over de aardappel gedaan en ook over de gewokte witlof maar geen zout want ham en kaas zijn al zout genoeg. Verder was het lekker.
Purrie 31-10-2020
Witlof was de enige groente waar ik niet van hield... maar dit recept sprak me aan dus ik heb m´n echtgenoot blij gem!aakt! En ik vond het ook lekker, ongelofelijk, de eerste keer dat ik het lekker vond. Dank voor dit recept!
lieuwe777 18-05-2020
Had nog wat rode peper, even gekookt en toegevoegd na witlof laag. Even grill boven kaas, was weer heerlijk
smivla 04-08-2019
Ze hebben er hier van genoten. Bedankt.
lieuwe777 15-01-2019
Ipv selderij had ik dille, proefde uitstekend