1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: zepp

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr varkensvlees in blokjes
250 gr ham in blokjes
100 gr garnalen

2 prei
2 bladselderij
1 lombok (rode peper)
2 ui
2 tn knoflook*

1 bouillonblok
1 el ketjap manis*
1 el olijfolie
1 tl trassie
zout*
rijst voor vier personen
* naar smaak toevoegen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Varkensvlees apart bakken in olijfolie of vlees van de vorige dag gebruiken.
Fruit de ui, de knoflook, de trassie en de fijngesneden lomboks in de olie.
Voeg nu het bouillontablet toe en laat het smelten.
Nu de prei en de selderij erbij doen en even laten fruiten.
Voeg nu het vlees, de garnalen en de ham toe.
Meng nu met een lepel ketjap voorzichtig de koude rijst door alles heen en bak die warm op een matig vuur onder voortdurend omscheppen.

Schik de nassi-goreng op een schaal, leg er gebakken spiegeleieren of reepjes omelet op, schijfje ongeschilde komkommer.
Serveer er kroepoek, atjar en een lekkere sambal bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zepp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top