Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gevulde knoflooktomaten

Gevulde knoflooktomaten

Door: ioortijgert

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2004

Ingrediënten 4 personen


25 gr. boter * 100 gr. bacon * 4 vleestomaten * zout en peper * enkele takjes basilicum * peterselie * salie * 4 teentjes knoflook * 100 gr. zachte geitenkaas



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180?C.
Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met de boter en bekleed ze met plakjes bacon. Snijd de steelaanzetten van de tomaten kegelvormig in en hol de tomaten enigszins uit. Bestrooi de binnenkant met peper en zout.
Zet de tomaten op de bacon in de ovenschaaltjes.
Hak de tuinkruiden en de knoflook fijn (in de hakmolen). Verkruimel de geitenkaas, vul de tomaten met een mengsel van deze ingredienten.
Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ioortijgert
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top