1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

Door: jeembee

  • Nederlands, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-02-2004

Ingrediënten 4 personen


.


Verder heb je nodig


.


Een heerlijk frisse versie van de erwtensoep, beter dan de al oude versie en even snel te maken in de slowcooker.
Ook te maken in een gewone pan maar dan kan je niet van huis omdat het aan kan branden.......

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

.

Bereidingswijze


Kook een selderijknol en pak diepvries erwtjes een kwartier in anderhalve liter boulion. (groentenboulion)
Pureer de massa.
Doe het in voorverwarmde slowcooker. (20 min op high voorverwarmen met cm water op bodem)
Voeg een flinke berg bleekselderij ringen, preiringen, en winterwortelblokjes toe.
Tot slot een rookworst in kleine blokjes en een flinke hand selderijblad toevoegen.

Laat het nog een uur of wat slowen. (slow)
Maak je soep na de middag en je hebt om 6 uur zalige maaltijd.
Het is een hele frisse soep, beter dan de ouderwetse versie.

Natuurlijk kan je het ook in een gewone pan maken,
maar ja dan kan je niet de hort op..........
Holadieeee.

Serveertip

.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeembee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top