1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Haring

Haring

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2004

Ingrediënten


Voor 6 tot 8 personen:

12 eetlepels witte azijn
125 ml. water
125 gram suiker

1 tot 1? pond zoute haring, schoongemaakt en in koud water gelegd gedurende 12 uur.
Een stuk mierikswortel, geschrapt of 2 eetlepels geconserveerde mierikswortel, afgedroogd
1 middelgrote wortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
2 kleine (liefst rode) uien, in dunne plakjes gesneden
2 theelepels hele piment
2 theelepels hele gele mosterdzaden
3 laurierbladen.


Verder heb je nodig


Een roestvrijstalen steelpan, een garde en een glazen pot met een inhoud van 1 liter, met een goed sluitend deksel.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de haringen schoon en leg ze in koud water gedurende 12 uur.Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook in een roestvrijstalen steelpan, steeds roerend tot alle suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Was ondertussen de haring onder koud stromend water en snij ze in stukjes van ongeveer 2? tot 3 cm.

Bereidingswijze

Leg een dunne laag uischijfjes in een glazen pot met een inhoud van 1 liter, met een goed sluitend deksel.
Leg vervolgens op de ui enkele stukjes haring, wortels, en mierikswortel.
Bestrooi dit met piment, mosterdzaad en laurierblad.
Herhaal dit tot alle ingredienten zijn gebruikt, in 3 of 4 lagen.
Giet de afgekoelde marinade in de pot tot alles net onder staat.
Sluit de pot zorgvuldig af en koel het geheel gedurende 2 a 3 dagen.

Serveertip

Serveer als voorgerecht met brood.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top