1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. GEGRILDE GAMBA IN PITTIGE TOMATENSAUS

GEGRILDE GAMBA IN PITTIGE TOMATENSAUS

Door: schnuckie

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2004

Ingrediënten 8 personen


8 Gamba,s liefst nr 1
2 tenen Knoflook
Olijfolie
Tomatensaus

4 eetl. olijfolie
1 Ui
2 tenen Knoflook, fijngesnipperd
1 kg. Tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
1/2 bosje Peterselie
2 eetl. Paprikapoeder.
Verse peper uit de molen en fijn zeezout
1/2 bosje Verse basilicum
Chilisaus naar smaak


GEGRILDE GAMBA IN PITTIGE TOMATENSAUS
GEGRILDE GAMBA IN PITTIGE TOMATENSAUS

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de gamba's maar laat kop en staart er aan.

Snijd de gamba op de rug in van kop naar staart en verwijder het darmkanaal.

Knijp de knoflook uit in de olijfolie en marineer de gamba's hiermee.

Peper en zout de gamba's

Gril de gamba's tot bijna gaar.

Leg de gamba's ieder in een tapasschaaltje en doe er de tomatensaus rijkelijk over en zet nog even in een op 140o voorverwarmde oven.



Tomatensaus

Olijfolie in een pan verhitten en de fijngesnipperde ui en het teentje knoflook glazig fruiten.

De paprikapoeder toevoegen en even zachtjes mee fruiten.

Tomaten ontvellen, ontpitten, in kleine blokjes snijden en bij de uien doen.

Witte wijn erbij gieten, suiker en grofgehakt peterselie toevoegen en op middelhoog vuur met het

deksel op de pan zachtjes 15 minuten laten koken.

De saus door een zeef wrijven en opnieuw verwarmen en laten indikken.

De saus met chilisaus, peper en zout op smaak brengen, het mag een pikante tot pittige (naar smaak) saus worden

Vlak voor het serveren met fijngehakte basilicum mengen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top